Obilje evropskih medalj zopet v Sloveniji!

Objavil: Fala Dne: 04/01/2020

Le nekaj dni nazaj se je naša ekipa tekmovalcev vrnila iz Lizbone, kjer smo se tokrat v malo manjšem številu zopet udeležili evropskega prvenstva v brazilskem jiu-jitsu.
Skromni štirje tekmovalci na enem izmed najmočnejših turnirjev na svetu, s seboj pa so ob vrnitvi prinesli vse, kar se prinesti da - evropsko zlato, srebro, bron in obilico novih izkušenj!

Četudi je dosežek že sam po sebi izjemen ne glede na ostale faktorje, pa vas najzanimivejši podatek še čaka, in sicer ob koncu tega članka.

Tokratna zasedba je bila sledeča:

  • Valter Hudovernik (beli pas, odrasla kategorija, teža do 76 kg),
  • Primož Muhovic (modri pas, kategorija Master 2, teža do 100,5 kg),
  • Zoran Senčar (modri pas, kategorija Master 4, teža do 100,5 kg) in
  • Nejc Hodnik (vijolični pas, odrasla kategorija, teža do 82,3 kg).

Letošnje nastope je kot naš prvi predstavnik začel Valter, ki se je po seriji izjemnih borb okitil z bronasto medaljo. Z vsemi elementi, ki jih je tako odlično prikazal na blazinah, nam je dal vedeti, da to zagotovo ne bo njegovo zadnje odličje na najvišjem nivoju.

Primož je v super-težki kategoriji začel izjemno dominantno, z dvema čistima zmagama, v polfinalu zmagal po izjemno napeti in težki borbi, klonil pa je šele v finalu. S seboj je pred odhodom seveda vzel še kar mu pripada – evropsko srebro.

Zoran se je odločil, da bo za svoje prvo tekmovanje v brazilskem jiu-jitsu izbral kar največji oder. Čeprav nikoli v življenju še ni tekmoval v tem športu, je prepričljivo pokazal, da odločitev ni bila brezglava. Ne le, da je lahko pariral svojim nasprotnikom, temveč je po izjemnih zmagah bil okronan za evropskega prvaka v svoji kategoriji!

Kot najizkušenejši tekmovalec naše četverice, je Nejc zopet zakorakal na njemu dobro znane blazine. Čeprav mu občutek vsekakor ni tuj, je tokrat vseeno prvič na tem tekmovanju nastopil v kategoriji vijoličnih pasov, po seriji izjemnih nastopov med modrimi.
Po napredovanju iz prvih dveh krogov je Nejc, tik pred pragom še ene medalje za našo ekipo, borbo izgubil za mizerno razliko ene same prednosti, kar – za tiste, ki vam je točkovanje še neznanka – ni vredno niti ene same cele točke.
Kljub temu, da je za popoln izkupiček štirih medalj s strani štirih tekmovalcev zmanjkalo le malo, pa razlogov za razočaranje ni. Naslednje leto bomo seveda zopet tam!

Kot obljubljeno, pa je tukaj še poslastica – omenili smo že, da je to bilo Zoranovo prvo tekmovanje v brazilskem jiu-jitsu, nismo pa še omenili, da so vsi razen Nejca tokrat bili na evropskem tekmovanju prvič. Torej so vsi trije, ki še nikoli prej niso bili na tem odru, že takoj naredili vtis in se uvrstili na stopničke. Besede ne morejo opisati, kakšen izjemen dosežek je to.
Čestitke vsem, ki so nas zastopali in hvala celotni ekipi, ki omogoča, da treniramo na takšnem nivoju. Čeprav tekmujemo kot posamezniki, je to vsekakor ekipni šport, saj brez dobre ekipe ne more trenirati nihče od nas.

Kapo dol vsem in se vidimo zopet na blazinah!

Gracie Barra Logo
Kontakt
Gracie Barra Ljubljana
Šmartinska cesta 106,
1000 Ljubljana
info@gbljubljana.si
ponedeljek: 16:10-20:30
torek: 06:30-08:00; 9:30-10:30; 16:10-21:00
sreda: 9:30-10:30; 16:10-20:30
četrtek: 06:30-08:00; 9:30-10:30; 16:10-21:00
petek: 9:30-10:30; 16:10-20:30
sobota: 08:00-10:30
nedelja: 09:30-10:30
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram